Metafizica chineza

shadow-ornament

 

     Metafizica chineza este o parte componenta a taoismului ,o filozofie bazata pe Qi , energia – principiul yin & yang si teoria celor 5 elemente .Prin urmare , cele mai vechi stiinte chineze cum ar fi : Feng Shui , Bazi,Qi MeN Dun Jia, Zeri ,Yi Jing ,Qi Gong, Tai Chi ,medicina traditionala chineza etc reprezinta fatetele aceleasi cunoasteri ale metafizici chineze .

Timp de mii de ani ,chinezii au observat natura ,au cercetat modul in care aceasta ne afecteaza viata si au numit-o Feng Shui,au cercetat si descoperit o metoda  numita Bazi in care putem sa ne studiem destinul de la nastere pana la moarte , au descoperit o metoda extrem de eficienta de divinatie numita Yi Jing , o modalitate si o arta de a selecta date in care sa beneficiezi la maxim de energiile benefice intr-un anumit moment  – Zeri .

Chinezii au inteles ca destinul nostru este alcatuit din „Trinitatea Cosmica „ :

1 -   Norocul Cerului  – este ceea ce ne da universul in momentul nasterii noastre .Este  „ drumul „  care il avem de parcurs in viata ,potentialitatile noastre precum si lectiile de viata  .

2 –  Norocul Pamantului  – este reprezentat de mediul nostru ,energia generata de relief din zona in care locuim,de cele 4 directii , precum si de cladirea in care traim

3 –  Norocul Omului  - este energia vitala,forta vietii din cadrul fiecarei fiinte umane . O fiinta umana poate afecta propria sa energie vitala prin autocunoastere ,printr-un stil de viata sanatos, gandire pozitiva,meditatie precum si liberul nostru albitru de a actiona in mod activ pentru a ne indeplini visele si de a avea o viata din ce in ce mai buna din toate punctele de vedere .

Fiecare dintre aceste trei componente are un efect de cate 33 % ,ceea ce inseamna ca putem – intr-o oarecare masura – sa fim stapanii propriului nostru destin .In viata avem de a face cu momente mai putin placute,de rascruce , in care ,daca stim cum sa actionam ne vom bucura de efecte benefice . Vechii chinezi au dezvoltat o metoda de analiza a destinului numita Bazi care poate fi aplicata ca un instrument pentru a prevedea evenimente ( bune sau rele ) din viata unui om, de a localiza perioade favorabile pentru actiune si ,de asemenea ,sa descopere si sa dezvaluie potentialul si talentele fiecarui om ,este o arta care ne conduce la o mai buna intelegere a vietii unui om ,situatii si lectii de viata  . Si in aceasta directie va invitam sa urmariti meniul Articole impreuna cu toate submeniurile ei .

 

Descarca gratuit ebook-ul " Cele 4 directii benefice din Feng shui " si aplica IMEDIAT formula pentru a-ti schimba in bine viata.

privacy Emailul tau este confidential