YI Jing

shadow-ornament

    3


   I CHING (Cartea transformărilor) este una dintre cele mai valoroase lucrări ale tradiţiei înţelepciunii chineze. Dincolo de aspectele ezoterice, filozofice, spirituale care sunt asociate acestei lucrări, ceea ce este cel mai cunoscut în cazul ei sunt aplicaţiile divinatorii. Într-o definiţie foarte simplă, divinaţia este o modalitate de prezicere a viitorului. Foarte mulţi oameni sunt fascinaţi de metodele divinatorii, căci acestea le dezvăluie într-o manieră explicită unele posibile evenimente viitoare, iar viitorul este pentru omul obişnuit o mare necunoscută. Metodele divinatorii pot să meargă de la tehnici complexe, cu o solidă fundamentare ezoterică (cum ar fi astrologia, tarotul, I CHING-ul), până la metode exotice sau „de bâlci” de genul ghicitului în cafea..Este atat o cale de evolutie spirituala cat si de divinatie .Yi reprezinta Intelepciunea suprema ,Dumnezeu ,care atunci cand il apelam cand avem nevoie de un sfat necesar cand apare o dilema in viata noastra ,noi putem putem afla raspunsul Yi Jing –ului  – Dumnezeu prin intermediul celor 64 de hexagrame . Metodele de Yi Jing  sunt multe dar noi folosim o metoda care are eficienta maxima si o folosim mereu inaintea de a lua o decizie ,e ca si cum l-am intreba pe Dumnezeu ce sfat ne da in legatura cu problema noastra .  Yi Jing spune ca singura constanta a vietii este schimbarea ,viata este un flux si reflux al evenimentelor bune si rele din viata noastra ,fluxurile pot sa fie mici : ex mi-e foame & nu imi este foame , am servici & nu am servici etc pana la fluxurile cosmice ale planetelor care se misca si ne influienteaza permanent .


    Yi Jing spune ca totul este schimbare si ca nimic din ceea ce ni se intampla in viata si zi de zi nu este intamplator si in aceasta directie marele intelept Lao Tzu spunea : ” nici un fulg de nea nu pica acolo unde nu trebuie „ iar marele model divin Iisus spunea „ nici macar o pasare nu cade pe pamant fara Voia Tatalui „  .Cum putem aplica Yi Jing in aceasta directie ? noi aplicam Yi Jing in felul urmator : ori de cate ori avem o intrebare care necesita raspuns sau daca este un eveniment din trecut sau din viitor aplic Yi Jing ca sa vedem ce lectii am de invatat din acel eveniment ex : sa spunem ca intr-o zi te impiedici si te lovest la picior sau cot ..din pdv al Yi Jing –ului cum nimic nu este intamplator ,Universul vrea sa iti transmita un mesaj si in acel moment se poate  interoga  Yi Jing-u ca sa aflat CARE este acel mesaj …….sau peste 7 zile am examen auto si vreau sa stiu cum o sa imi mearga la acel examen ,evident imi trebuie ora si atunci pot calcula hexagrama pentru a afla raspunsul ….. sa spunem ca maine vreau sa imi depun CV la o mare firma si pot sa imi calculez hexagrama celui mai bun moment pentru a avea succes …sau o prietena si-a vandut apartamentul si pe urma si-a pierdut toti banii si a intrebat care este lectia trecutului …..sau poti intreba care este situatia mariajului meu ? practic orice intrebi Yi Jingul – Intelepciunea suprema iti raspunde si noi  am avut Gratia de a fi initaiti intr-o metoda care da rezultate extrem de exacte si o practicam atat pentru noi cat si pentru clientii nostri cu mult succes .In concluzie ,Yi Jing – ul este o stiinta a sincronicitatii ,marii clasici spun ca in jurul plutesc hexagrame si orice intrebare care as pune-o in jurul meu se afla si raspunsul .Arta este sa stii exact  gasesti care din cele  64 de hexagrame iti da raspunsul corect si metoda pe care noi o practicam ne-a ajutat extrem de mult in deciziile pe care le-am luat prin practicarea ei .Practic,Yi Jing este metoda prin care se deschide un canal si tu primesti raspuns .Unul din maestru chinezi in fiecare dimineata punea aceasi intrebare : „ Ce planuri are Dumnezeu pentru mine astazi  ? „ si tragea hexagrama . In sectiunea Yi Jing din meniul Articole vom prezenta extrem de multe situatii si raspunsuri intalnite atat de noi cat si de clientii nostri si cand sunteti interesati va invitam sa urmatiti aceasta sectiune .

Descarca gratuit ebook-ul " Cele 4 directii benefice din Feng shui " si aplica IMEDIAT formula pentru a-ti schimba in bine viata.

privacy Emailul tau este confidential